Om mig

2017-04-25
Jag är född och uppväxt i lilla landsortsbyn Manga i Kisii som ligger i västra Kenya. Jag gick i skolan i Manga, men här fanns ingen som helst anknytning till idrott. I övre tonåren flyttade jag till huvudstaden Nairobi, som har flera miljoner invånare. Efter något år där kom jag i kontakt med några som tränade löpning och orientering. Detta verkade intressant, så jag hakade på. Under 2002 träffade jag ett par svenska orienterare, som var i Kenya i samband med sina studier. Vi knöt en fin kontakt och två år där efter fick jag möjligheten att åka till Sverige och femdagars orienteringen i Göteborg. Intresset för orientering steg och 2005 var jag tillbaka för att lära mera. Jag träffade då Lars, som numera är både make och min tränare. Efter mötet med Lars började jag träna rationellt och fick hjälp att skaffa riktig löparutrustning (bland annat bra skor), som jag saknat tidigare
Mitt flyttlass till Sverige gick i januari 2006. Under året sprang jag min första halvmara, Göteborgsvarvet på tiden 1.22.47 och senare en helmara i Växjö på tiden 2.51.10 . Detta väckte mitt intresse för att satsa mer på långlöpning.
Året efter tävlade jag för Oskarshamns SK och sprang många landsvägslopp med bra resultat. Det kändes mer och mer rätt att satsa på löpningen och det var kul att både träna och tävla.
2008 började jag tävla för Hässelby SK, nu skulle jag få springa SM tävlingar för första gången så jag satsade lite extra på det. Det gick väldigt bra, då det blev seger på 4 km och 8 km terräng, maraton SM i Stockholm och slutligen 10.000 meter på bana. Med i magen vid samtliga vinster fanns vår lilla flicka, Beyoncé som föddes i januari 2009.
2015 passerade jag Eric Lemming född 1880 som den som tagit flest individuella SM guld inom friidrott. Eric var en framstående friidrottare på sin tid med bla 4 OS Guld i bagaget, han vann 25 individuella SM Guld åren 1899 -1912. Så här långt (tom 2016) har jag samlat på mig 31 individuella SM Guld.
Nu sedan början av april i år (2017) är jag 2 barns mamma till Beyonce född 2009 och Lennox född 2017.