Om mig

2009-03-05

Jag är född och uppväxt i lilla landsortsbyn Manga i västra Kenya. Med våra mått här i Sverige var det otroligt primitivt. Vi saknade el och fick gå en kilometer för att hämta vatten. Jag gick skolan i Manga, men här fanns ingen som helst anknytning till idrott. I övre tonåren flyttade jag till huvudstaden Nairobi, som har flera miljoner invånare. Efter något år här kom jag i kontakt med några som tränade löpning. Detta verkade intressant, så jag hakade på. Under 2002 träffade jag ett par svenska orienterare, som var i Kenya i samband med sina studier. Vi knöt en fin kontakt och två år där efter fick jag möjligheten att åka till Sverige och femdagars orienteringen i Göteborg. Intresset för orientering steg och 2005 var jag tillbaka för att lära mera. Jag träffade då Lars, som numera är både make och min tränare. Efter mötet med Lars började jag träna rationellt och fick hjälp att skaffa riktig löparutrustning (bland annat bra skor), som jag saknat tidigare

Mitt flyttlass till Sverige gick i januari 2006 och redan denna höst gifte jag mig med Lars. Under året sprang jag min första halvmara, Göteborgsvarvet och senare en helmara i Växjö. Tiderna 1.22.47 respektive 2.51.10 var inte mycket att yvas över, men intresset var väckt.

Året efter tävlade jag för Oskarshamns SK och sprang många landsvägslopp med bra resultat. Det kändes mer och mer rätt att satsa på löpningen och det var kul att både träna och tävla.

2008 började jag tävla för Hässelby SK, nu skulle jag få springa SM tävlingar för första gången så jag satsade lite extra på det. Det gick väldigt bra, då det blev seger på 4 km och 8 km terräng, maraton SM i Stockholm och slutligen 10.000 meter på bana. Med i magen vid samtliga vinster fanns vår lilla flicka, Beyoncé som föddes i januari 2009.