Barcelona ½-marathon

Eldoret 2016-02-17

3an 1an och 2an i Barcelona. Foto: Lars
3an 1an och 2an i Barcelona. Foto: Lars

Det var härligt att få en så bra känsla i säsongsdebuten. Jag reste till Spanien den 12/2 förra veckan för att tävla på en halvmara i Barcelona. Det var ganska länge sedan jag tävlade (Stockholm ½-marathon i september) och nu var det dags att kolla formen inför Tokyo marathon som går den 28 februari. Jag hade valt att springa i Barcelona för det skulle komma många elit damer från Sverige. Synd att det inte blev så då flera av dem fick stanna hemma pga skador mm.

Loppet började bra det kändes ganska behagligt de första 15 km. Sedan tappade jag på de sista 6 km troligen mycket beroende på motvinden som var ganska kännbar. Men det ingår i löpsporten ibland är det bra förutsättningar för att springa fort och ibland tvärtom. Jag är väldigt nöjd med mitt lopp, kom 2a 1½ min efter segraren.

Nu har jag några träningsdagar här på mitt träningsläger i Eldoret innan det är dags att resa till Tokyo nästa vecka. Målet i Tokyo är att klara OS-kvalgränsen som är så bra som 2.28 för de Svenska damerna.

Kör på // Isabellah